Értesítés új weboldalról

Tisztelt Látogató!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy Egyetemünk weboldala megújult. Az új weboldalt az unideb.hu címen érhetik el.

Kérjük, hogy a továbbiakban az új címet használják, mert ez az oldal már nem fog frissülni. Köszönjük!

Debrecen, 2016. szeptember 19.

User login

Upcoming events

  • No upcoming events available

Events

« October 2016 »
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Video

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg

Országjárás: Start a diplomáért

2012/02/22, Wed - 12:34

A felsőoktatást érintő változásokról tartottak nyílt konzultációs napot a Debreceni Egyetemen. A rendezvény egy országos kampánysorozat része.

 

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság, az Oktatási Hivatal, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. és a Diákhitel Központ Zrt. a hat állomásos roadshow-val a felsőoktatási intézményekbe jelentkező diákokat kívánja segíteni abban, hogy felelős döntést hozzanak továbbtanulásukról. A rendezvénysorozat negyedik állomása február 21-én volt Debrecenben.

 

- Fontos feladatunknak érezzük, hogy a felvételi határidő lejárta előtt még az utolsó napokban is olyan információkhoz juttassuk a végzős középiskolásokat, amelyek segíthetnek a döntésben - mondta a rendezvény előtti sajtótájékoztatón Hoffmann Rózsa. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára szerint a programok segítségével a felvételizők megérthetik, miért és milyen változásokra volt szükség a felsőoktatásban a keretszámok, a finanszírozás, vagy akár a hallgatói szerződések terén.
 

- A Debreceni Egyetem örömmel adott otthont a rendezvénynek, hiszen fontos, hogy akik ide jelentkeznek, minél több információ birtokába jussanak - fogalmazott Fábián István rektor, aki szerint az intézmény neve, eredményei és presztízse alapján a Debreceni Egyetem megőrizheti eddigi vezető helyét a hazai felsőoktatásban.

 

A csaknem 200 középiskolás részvételével zajló rendezvényen megtartott előadásokon szó esett többek között a keretszámok, az ösztöndíjak és a hallgatói szerződés kérdéseiről, a jelenlévők megismerhették a felvételi menetét, a jelentkezési folyamat legfontosabb lépéseit, az önköltség finanszírozásának egyik lehetőségét, a korábbi évekből már ismert tanulmányi kölcsön és a Diákhitel legújabb konstrukcióját is. A rendezvény ideje alatt az információs pultoknál a látogatók választ kaphattak személyes, a továbbtanulást érintő kérdéseikre is.

 

A rendezvénysorozat eddigi állomásai: Győr, Pécs és Miskolc. A program február 22-én a Szegedi Tudományegyetemen folytatódik, majd 23-án a Budapesti Gazdasági Főiskolán zárul.
 

Click on the pictures for a larger view.