Értesítés új weboldalról

Tisztelt Látogató!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy Egyetemünk weboldala megújult. Az új weboldalt az unideb.hu címen érhetik el.

Kérjük, hogy a továbbiakban az új címet használják, mert ez az oldal már nem fog frissülni. Köszönjük!

Debrecen, 2016. szeptember 19.

User login

Upcoming events

Events

« September 2016 »
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Video

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg

Országjárás: Start a diplomáért

2012/02/22, Wed - 12:34

A felsőoktatást érintő változásokról tartottak nyílt konzultációs napot a Debreceni Egyetemen. A rendezvény egy országos kampánysorozat része.

 

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság, az Oktatási Hivatal, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. és a Diákhitel Központ Zrt. a hat állomásos roadshow-val a felsőoktatási intézményekbe jelentkező diákokat kívánja segíteni abban, hogy felelős döntést hozzanak továbbtanulásukról. A rendezvénysorozat negyedik állomása február 21-én volt Debrecenben.

 

- Fontos feladatunknak érezzük, hogy a felvételi határidő lejárta előtt még az utolsó napokban is olyan információkhoz juttassuk a végzős középiskolásokat, amelyek segíthetnek a döntésben - mondta a rendezvény előtti sajtótájékoztatón Hoffmann Rózsa. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára szerint a programok segítségével a felvételizők megérthetik, miért és milyen változásokra volt szükség a felsőoktatásban a keretszámok, a finanszírozás, vagy akár a hallgatói szerződések terén.
 

- A Debreceni Egyetem örömmel adott otthont a rendezvénynek, hiszen fontos, hogy akik ide jelentkeznek, minél több információ birtokába jussanak - fogalmazott Fábián István rektor, aki szerint az intézmény neve, eredményei és presztízse alapján a Debreceni Egyetem megőrizheti eddigi vezető helyét a hazai felsőoktatásban.

 

A csaknem 200 középiskolás részvételével zajló rendezvényen megtartott előadásokon szó esett többek között a keretszámok, az ösztöndíjak és a hallgatói szerződés kérdéseiről, a jelenlévők megismerhették a felvételi menetét, a jelentkezési folyamat legfontosabb lépéseit, az önköltség finanszírozásának egyik lehetőségét, a korábbi évekből már ismert tanulmányi kölcsön és a Diákhitel legújabb konstrukcióját is. A rendezvény ideje alatt az információs pultoknál a látogatók választ kaphattak személyes, a továbbtanulást érintő kérdéseikre is.

 

A rendezvénysorozat eddigi állomásai: Győr, Pécs és Miskolc. A program február 22-én a Szegedi Tudományegyetemen folytatódik, majd 23-án a Budapesti Gazdasági Főiskolán zárul.
 

Click on the pictures for a larger view.