Értesítés új weboldalról

Tisztelt Látogató!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy Egyetemünk weboldala megújult. Az új weboldalt az unideb.hu címen érhetik el.

Kérjük, hogy a továbbiakban az új címet használják, mert ez az oldal már nem fog frissülni. Köszönjük!

Debrecen, 2016. szeptember 19.

Belépés

Közelgő események

  • Nincs közelgő esemény

Események

« 2016.10. »
hkszecspszov
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Bemutató

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg

Kamarazenei hétvége az egyetemen

2012/03/01, cs - 10:23

Immár 9. alkalommal rendezi meg a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara az Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Találkozót és Versenyt.

 

A Liszt-terem ad otthont március 2-4-e között a 135 éve született Dohnányi Ernő zongoraművész-zeneszerző munkássága és emléke előtt tisztelgő Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Találkozó és Verseny programjának, amelyen a fiatal debreceni művészek mellett pécsi, szegedi, győri, miskolci és budapesti hallgatók mutatkoznak be a közönségnek. A rendezvényen a zeneművészeti intézetek vonós, illetve vonós-zongorás kamarazenei csoportjai vesznek részt.

 

A rendezvény két napján huszonhárom csoport lép színpadra, bemutatva a barokk kortól napjainkig válogatott programjaikat. Az ingyen látogatható koncertprogramban elhangzik Dohnányi Ernő három műve is.

 

- A rendezvény rangja és funkciója messze túlnyúlik az egyszerű zenei versenyeken, hiszen abban segít, hogy a fiatal muzsikusok tanulhassanak egymástól, és intézményeinket továbbra is szakmai szálak fűzzék össze - fogalmazta meg a rendezvény legfőbb célját Duffek Mihály. A Zeneművészeti Kar dékánja szerint a találkozó és verseny fontos demonstrációja annak, hogy az ügy, amelyet szolgál, valamennyi hazai zenei oktatási intézmény képzésének közös ügye, és fontos képzési célja, de emellett a felnövekvő, tehetséges zenészgenerációk nélkülözhetetlen zenei öröme is egyben.

 

A legkiemelkedőbb produkciókat nívódíjban illetve pénzjutalomban részesíti a zsűri, és a legjobban fellépnek a találkozó március 4-i gálahangversenyén. A zsűri elnöke a hazai kamarazenei oktatás kiemelkedő személyisége, a Zeneakadémia tanára, Devich Sándor Kossuth-díjas hegedűművész, akinek munkáját Drahos Béla karmester, fuvolaművész és Hargitai Imre zongoraművész segítik.

 

Program